2019. már 19.

Az vagy, amit megeszel?

írta: Martensmesék
Az vagy, amit megeszel?

5 ok, hogy miért válaszd a kézműves hamburgert

Ti is végig gondoltátok, hogy a fenti mondat alapján miből vagytok? Sonkás szendvics, kínai kaja, zacskós leves az_vagy_amit_megeszel1.jpegés némi chipsz… Kicsit ijesztő, ugye?

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egészséges életmód, a sport és a veganizmus különböző formái. De még így is sokan vagyunk, akik rajongunk a gyorskajáért, minden elrettentő cikk és kísérlet ellenére. Egy minden földi jóval megpakolt hamburgert egyszerűen nem tud lenyomni egy cukkinifasírt vagy párolt répa… De ha már mindenképpen hambi, válasszátok a handmade burgereket a frenchise termékek helyett! Miért?

  1. Házi készítésű buci

Nem szikkadt, nem száraz, nem rágós. Friss, dagasztott, kelesztett, valódi tészta, nem pedig előre, készre gyártott. Nem az előző esti maradék, hanem ott készül az orrunk előtt, sütés után letakarva várja, hogy hamburger lehessen belőle, és fél perc mikrózás után olyan, mint egyenesen a sütőből érkezne a szánkba.az_vagy_amit_megeszel12.jpg

  1. Nem mirelit a húspogácsa

Ezen nagyon nincs mit magyarázni. Frissen vásárolják a helyi hentestől, vagy a piacon, és akkor sütik ki, amikor leadjuk a rendelést. Forró, szaftos, fűszeres, és a frissen kisült húspogácsával töltött hamburgernél nincs finomabb!az_vagy_amit_megeszel3.jpeg

  1. Házi hamburger- és csípősszósz

Felejtsétek el a túlmustározott hambikat! Egy kézműves burgeresnél ennél sokkal összetettebb ízvilágú szószokkal találkozhattok. Sokan saját recept alapján dolgoznak, és már a szószok puszta illatától összefut a nyál a szánkban. Fokhagymás, pikáns, zöldfűszeres, és a csípős sem egy felhigított Erős Pista lesz!az_vagy_amit_megeszel4.jpeg

  1. Friss őstermelői zöldség

Nem előre összevágott, beáztatott hagyma, aminek már semmi íze nincs. Nem fonnyadt salátalevél. Nem is valami tartósítószerekkel kezelt paradicsom, ami csak látszólag marad friss. Ropogós hagymakarikák, salátalevelek, kígyóuborka karikák, szaftos paradicsomszeletek, csemegeuborka, esetleg lilakáposzta. Igazi, ízletes, hazai!az_vagy_amit_megeszel5.jpeg

  1. Valódi bacon és hagymakarika

Szeretjük az izgalmas, a hagyományos húspogácsa-sajt-hagyma-saláta összeállításon túlmenő burgereket, igaz? Megbolondítva egy kis pirított baconnal vagy hagymakarikával! De hányszor csalódtunk benne: a bacon túl zsíros, a hagymakarika félig nyers volt… A handmade hambik nagy előnye, hogy az ilyen extra feltéteket is frissen, helyben készítik, a bacon ropogós lesz, a hagymakarika pedig olyan aranybarna, amilyennek lennie kell.az_vagy_amit_megeszel6.jpeg

Persze, valódi kézműves hamburger nem terem minden sarkon. Sokan azt hiszik, hogy ha már a sarki zöldségestől vásárolják a salátát, akkor rögtön „handmade” lesz az a burger, de továbbra is mirelit húspogácsát és bucit használnak, ketchuppal és majonézzel.

Tehát a tökéletes hamburgert megtalálni nem könnyű kihívás, de ne legyetek restek: kutassátok fel a város legjobb, legfrissebb, legigazibb hambiját, és osszátok meg velünk az élményeiteket!

 

A képek illusztrációk, forrásuk: pexels.com

Szólj hozzá

kézműves gasztro zöldség hamburger húspogácsa martensmesék BurgerBox